De beste boodschap is zichtbaar, hoorbaar en voelbaar.

Specialist in audiovisuele techniek en verlichting

Solid Rental is gespecialiseerd in Audio, Video, Content, Lighting en Rigging. Een ervaren en vriendelijk bedrijf dat als partner in techniek meedenkt bij een evenement.

Solid Rental kan door visualisatie en beleving de boodschap van elk evenement versterken. Alle kennis is aanwezig, van concept tot uitvoer. De kwaliteit staat hierbij voorop; de beste geluidsinstallaties, lichtshows, video weergevers en content zorgen, in combinatie met getalenteerde technici, voor een optimale beleving.

Lees meer

Onze activiteiten

 • Audio

  Altijd, overal, iedereen het beste geluid

  Het beste geluid afgestemd op het doel, de ruimte en het publiek.

 • Video

  maatwerk voor haarscherp videobeeld

  Door ervaring de kwaliteit leveren die van het scherm spat.

 • Content

  De boodschap helder in beeld

  De boodschap overbrengen met de juiste content om het verhaal en de beleving kracht bij te zetten.

 • Lighting

  spectaculair decor of puur functioneel

  Een vooraf ontworpen lichtplan, zorgvuldig gekozen armaturen voor de mooiste oplossingen.

 • Rigging

  gewaarborgde veiligheid boven alles

  Geavanceerde hijs- en heftechniek. De beste middelen met een foutloze krachtberekening voor een veilig evenement.

Where it all comes together Projecten

INTERSPORT

ontwerp | audiovisuele techniek | verlichting | rigging

Huawei

ontwerp | audiovisuele techniek | verlichting | rigging

Christmas Party

ontwerp | audiovisuele techniek | verlichting | motion

PUMA DISC Press Release

ontwerp | audiovisuele techniek | verlichting

De realisatie van een beleving Over ons

Onderscheidend sinds 2002

Niet de grootste, maar wel de beste willen worden. Dat besloten Guido Hogenboom en Sander Warmerdam in 2002, bij de oprichting van Solid Rental. Door de aanpak, waarbij kwaliteit voorop staat, is het bedrijf met jaarlijks 350 toonaangevende evenementen, een begrip!

De boodschap van de klant staat centraal
Nog steeds is kwaliteit onze grote drijfveer. Het team werkt hard om met de juiste techniek de boodschap van elke opdrachtgever te versterken. De kennis, de allerbeste apparatuur én optimale inzet zorgen voor een succesvol evenement. Hogenboom: “De boodschap die onze klant wil overbrengen, moet door de inzet van onze producten blijven hangen en bij bezoekers een wow-gevoel opleveren”.


Realistische 3D ontwerpen
Met een moodboard als uitgangspunt zorgt Solid Rental voor driedimensionale visualisatie van de locatie en installatie. Zo is de sfeer al in een vroeg stadium en tot in detail vormgegeven en wordt ook nog eens de veiligheid gewaarborgd. Warmerdam: “We maken, net als een architect, ontwerpen van licht, geluid en beeld. We denken met de opdrachtgever mee en voeren de plannen uit, soms zelfs tot de inrichting van een zaal, het decor en de rekwisieten aan toe”.

Uniek, compleet en all-round
Solid Rental zorgt voor een totaal oplossing in audio, video, lighting, rigging én video content. Video content, op maat gemaakt, zorgt voor een heldere boodschap en intense beleving. Bovendien is het niet meer weg te denken op hedendaagse evenementen. Een team van ontwerpers en technici zorgt voor een optimale show en een geweldig resultaat.

Word onderdeel van het team Vacatures

Werken met het beste materiaal en de beste mensen

Jaarlijks voorziet Solid Rental honderden evenementen van technische hoogstandjes. Van Usain Bolt’s perspresentatie op de Olympische Spelen in Rio tot een internationaal congres voor topmanagers aan de Nederlandse kust. Solid Rental levert audiovisuele oplossingen, belichting en rigging op topniveau. Dat doen we op onze eigen, kenmerkende Solid-manier. Een operatie die vol gas vooruit gaat!

Video technicus - Fulltime
Als video technicus bij Solid Rental werk je mee aan de realisatie van de mooiste (corporate) online en offline evenementen. Dit doe je zelfstandig en in team verband. Jij zorgt voor de technische voorbereiding en je bent op locatie aanwezig voor de op-/afbouw en het vlekkeloos uitvoeren van de show. Tijdens de show zorg je voor het schakelen van de videobeelden zoals presentaties, video’s en camera. Jij bent hét aanspreekpunt voor de opdrachtgever om de videoregie in goede banen te leiden.
Lees meer >

Technicus - Stage
In ons energiek, jong en ambitieus bedrijf hebben we meewerkstages voor tweedejaars studenten die opgeleid worden tot:

Podium- en evenemententechnicus (stage niveau 3)
Lichttechnicus (stage niveau 4)
Geluidstechnicus (stage niveau 4)
Lees meer >

Hoe kunnen we uw boodschap versterken? Contact

Solid Rental B.V.
Kabelweg 94
2371 DX Roelofarendsveen Routebeschrijving